SOVA-cursus wegens succes herhaald

Als binnen niet naar buiten kan, kan buiten niet naar binnen

De afgelopen tijd zijn de kinderen van de sociale vaardigheidscursus ‘Als binnen niet naar buiten kan, kan buiten niet naar binnen’ druk bezig geweest. Ze hebben allerhande oefeningen en spelletjes gedaan om meer inzicht in zichzelf te krijgen. Ook hebben ze verschillende activiteiten gedaan die betrekking hebben op de omgang met elkaar.
Helaas is volgende week woensdag de laatste bijeenkomst en zullen de kinderen afscheid van elkaar moeten nemen. Toch is het afscheid van sommige kinderen niet voor altijd. Zij hebben namelijk nieuwe vrienden aan de cursus over gehouden en telefoonnummers en e-mailadressen uitgewisseld. Dat zijn duidelijk meerdere vliegen in 1 klap. Inzicht in jezelf en de ander én nieuwe vriendschappen!
De kinderen balen ervan dat de cursus bijna is afgelopen en zouden er het liefst nog een paar bijeenkomsten aan vast plakken. Helaas voor hen gaat dit echter niet lukken. Op woensdag 30 oktober start de nieuwe groep namelijk.

Meer informatie over de cursus, inclusief alle cursusdata is hieronder te lezen.

Iedereen vindt het fijn om zichzelf te kunnen zijn. Maar hoe doe je dit? Hoe kun je ervoor zorgen dat je jezelf bent en dat je tegelijkertijd prettig contact hebt met anderen in een groep?  Zonder daarbij jezelf en de dingen die voor jou belangrijk zijn uit het oog te verliezen?

Praktijk Ruimte en Kind in de Kijker bieden een sociale vaardigheidscursus voor kinderen waarbij niet de methodiek maar het kind centraal staat.

Tijdens de cursus werken de kinderen met elkaar aan onder andere de volgende onderwerpen:

  • Wie ben ik en wat gaat er van binnen in mij om?
  • Hoe kan ik mijn binnenwereld laten zien, zodat duidelijk wordt wie ik ben en wat ik nodig heb?
  • Wat roept het gedrag van een ander bij mij op? Wat doe ik dan? Wat zou ik nog meer kunnen doen?
  • Wat roept mijn gedrag op bij anderen? Wat kan ik eventueel veranderen om het contact prettiger te laten verlopen? En hoe doe ik dit op een manier die bij mij past?
  • Hoe kan ik mezelf laten zien op een manier die prettig is voor mij en de mensen om mij heen?

Wat de cursus bijzonder maakt, naast de aanpak waarbij het kind centraal staat, is de samenwerking tussen Praktijk Ruimte en Kind in de Kijker. Door deze samenwerking worden de kinderen begeleid door een integratieve kindertherapeut die zeer ruime ervaring heeft op het gebied van interne zaken en processen in jezelf én een gedragsspecialist die veel ervaring heeft in het werken met groepen en de dynamiek hiervan.

De bundeling van deze expertise zorgt voor een sociale vaardigheidscursus die is afgestemd op de eigenheid van ieder kind in combinatie met wat nodig is om je -passend bij je eigen mogelijkheden- sociaal vaardig op te kunnen stellen binnen een groep.

 

Praktische informatie

Start: Woensdag 30 oktober 2013
Bijeenkomsten: 30 oktober, 6 november, 13 november, 20 november, 27 november, 4 december, 11 december, 18 december,
8 januari 2014, 15 januari 2014.

Kosten: €330,- voor 10 bijeenkomsten van 1,5 uur (ook per keer te betalen)

Plaats: Praktijk Ruimte, Folkertstraat 4c, Arkel

Tijdstip: 16.00 – 17.30 uur

  • Van te voren is er een intakegesprek met de ouders.
  • Indien mogelijk en wenselijk is er contact met de school.
  • Tussentijdse bijeenkomst voor ouders.

* Bij minder dan 6 aanmeldingen kan de cursus helaas niet doorgaan.

 

Getagd met , , , , , , , , , ,
Geplaatst in Nieuws & blog